Apartman risk değerlendirmesi yaptırma zorunluluğu 1 Ocak 2013'ten itibaren başladı. Şu ana kadar yaptırılmayan değerlemeler için toplam 46 bin 893 TL'lik ceza birikti.
18.11.2013
30 Aralık 2012'de yürürlüğe giren yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, apartmanlarda risk değerlendirmesi yaptırmak zorunlu oldu. 1 Ocak 2013'te başlayan bu zorunluluk, kapıcı ya da güvenlik gibi görevli çalıştıran tüm apartmanlar için geçerli. Bu durumda siz de apartmanlarınız da en az 1 işçi çalıştırıyorsanız, risk değerlendirmesi yaptırmanız şart. Aksi takdirde değerlendirme yaptırılmayan her ay için para cezası uygulanıyor. Bu ceza zorunluluğun başladığı Ocak ayı için 3 bin 234 TL iken, takip eden her ay için 4 bin 851 TL oluyor. Yani Kasım 2013'e geldiğimiz şu günlerde, bugüne kadar apartmanınıza risk değerlendirmesi yaptırmadıysanız toplam 46 bin 893 TL'lik cezanız birikti demektir.
Apartman risk değerlendirmesi nasıl yapılır?
İşin cezai boyutunu açıkladıktan sonra gelelim değerlendirmeyi nasıl yaptıracağınıza. Bunun için öncelikle yaşadığınız binanın ölçeğini saptıyorsunuz. Küçük ölçekli bir apartmanda yaşayanların işi daha kolay. Çünkü bu tür bir bina için risk değerlemesini apartman sakinleri bizzat kendisi yapabiliyor. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan formlara ulaşarak, dolduruyor ve saklıyorsunuz.
Büyük ölçekli yerler için firma devreye giriyor
Küçük ölçekli apartmanlar için yukarıda bahsettiğimiz yol izlenirken, büyük ölçekli yerlerde durum değişiyor. Bu durumda risk değerlendirmesi yapan firmalara başvurarak, değerlendirme raporu alınıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde