Anadolu Hayat'tan 400 milyon TL'lik GYF ihracı

Yatırım fonları portföylerinde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na yer veren Anadolu Emeklilik 19 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında 440 milyon TL'lik büyüklükte fon ihracı gerçekleştirdiğini duyurdu

Anadolu Hayat Emeklilik, yatırım fonu porföylerinde Gayrimenkul Yatırım Fonları'na yer açıyor. Anadolu Hayat Emeklilik'ten yapılan açıklamada emeklilik yatırım fonları porföylerinde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na yer verilmeye başlandığı belirtilirek  bu adımın katılımcıların alternatif yatırım arayışına yanıt verecek yeni fırsatlar yarattığına dikkat çekildi. Atılan bu adımla birlikte katılımcılar emeklilik birikimlerini değerlendirirken, bundan böyle gayrimenkul gelirlerinden de yararlanabiliyor.

440 milyon TL'lik fon ihracı

Anadolu Hayat Emeklilik, alternatif yatırım arayışı içinde olan vatandaşlara yönelik geliştirdiği uygulama kapsamında önemli bir fon ihracına imza attı. Emeklilik yatırım fonları portföylerinde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na yer vermeye başlayan firma, bu işlem için 19 Temmuz itibarıyla nitelikli yatırımcıdan talep toplamaya başladı. 19 Haziran'dan 18 Temmuz tarihine kadar devam dene süreçte ise 440 milyon TL'lik büyüklükte fon ihracatı gerçekleşmiş oldu. 

GYF'ler ile yatırım yelpazesi genişledi

19 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla emeklilik yatırım fonu portföylerine dahil edilmeye başlanan İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ile beraber emeklilik yatırım fonlarının yatırım yelpazesini daha da genişlettiklerini söyleyen Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan: "Sektörde en geniş fon yelpazesine sahip şirket olarak, katılımcılarımıza farklı yatırım tercih ve beklentilerine göre seçebileceği farklı özelliklerde emeklilik yatırım fonları sunmaktayız. Bu kapsamda, katkı payı ve birikimlerini, Gayrimenkul Yatırım Fonu portföyüne dahil edilen emeklilik yatırım fonlarımızda değerlendiren katılımcılarımız, artık gayrimenkullerin sağladığı düzenli kira gelirinden ve değer artışından yararlanabilecekler” şeklinde konuştu. 

İlk yatırım Antalya ve Ankara'daki gayrimenkullere yapıldı

Bu kapsamda fon ilk yatırımını Antalya ve Ankara'daki iki ayrı ticari gayrimenkule yaptı. Bu fonun dahil olduğu emeklilik yatırım fonlarını tercih eden yatırımcılar böylece hem ticari gayrimenkullerin sağladığı düzenli kira gelirini iştirak etme, hem portföyle yer alan ofislerin değer artışından yararlanabilme şansı edindi. Gayrimenkul Yatırım Fonu başta büyük kentler olmak üzere,  Türkiye'nin değişik bölgelerinde yer alan ticari ofislere yatırım yaparak kira geliri elde etmek ve değer artışı ile de uzun vadeli yatırım perspektifi sunmak gibi avantajlar barındırıyor. Böylece yatırımcılar bireysel birikimleriyle ulaşmakta zorlanacakları ticari gayrimenkullerin gelirlerinden de faydalanabiliyor. 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR