Alo 181 nedir neyin numarasıdır diye düşünüyorsanız çevre ve şehircilik bakanlığı çağrı merkezi ve şikayet hattı yani ALO 181 ne işe yaradığını bu yazıdan öğrenebilirsiniz!
1 Ocak 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan Alo 181 hattı 24 saat kesintisiz olarak hizmet veriyor... Peki, Alo 181 nedir? İşte yanıtı...
7 gün 24 saat hizmet veren, daha yaşanabilir bir çevre ve daha bilinçli bir toplum oluşturma gayretiyle çalışmalarını sürdüren Alo 181 hattı, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayetleri değerlendiriyor. Bunun yanında bakanlık mevzuatına ilişkin tüm konularda çağrı merkezinden bilgi alınabiliyor. Çevresel Etki Değerlendirme, Mekansal Planlama, Tabiat Varlıkları, Yapı Denetim ve Mesleki Hizmetler bakanlığın kapsadığı konular arasında yer alıyor. Çağrı merkezi Türkiye’nin 81 ilinden gelen şikayet, ihbar ve bilgi taleplerini değerlendirerek, denetimleri gerçekleştiriyor. En kısa zamanda da vatandaşlara geri dönüş yapılıyor.
Kesintisiz hizmet veren Alo 181 hattı ''Çevre ve Şehircilik Hattı'' olarak biliniyor. Alo 181 hattını arayan vatandaşların çoğu ise kentsel dönüşüm ile ilgili sorular yöneltiyor.
Çevre sorunları, hava, su ve toprak kirliliği gibi konularda hizmet verilen Alo 181 hattından riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı ile ilgili konularda da bilgi alınabiliyor. Kentsel dönüşüm sırasında da yaşanan sorunları ve şikayetleri Bakanlığa ileten hat, çözüm yolu aranmasına olanak sağlıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışma alanındaki her türlü bilgi ihtiyacının karşılandığı Alo 181 hattında öncelikle başvurular kayıt altına alınıyor. Sonrasında ise ilgili birimlere aktarılıyor. İllerden alınan ihbar ve şikayetler ilgili il müdürlüğüne aktarılıyor ve gerekli incelemeler yapılarak 15 gün içinde vatandaşlara geri dönüş yapılıyor.
Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181 çağrı merkezine iletilebiliyor. Çevresel etki değerlendirme, mekansal planlama, tabiat varlıkları, yapı denetim, mesleki hizmetler, imar konuları gibi konularda çağrı merkezinden bilgi alınabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikayet, ihbar ve bilgi taleplerini inceleyerek müdahalede bulunuyor ve denetimlerini gerçekleştiriyor.
Alo 181 Türkiye'nin en önemli konularından biri haline gelen Kentsel Dönüşümde de etkin bir rol alıyor. 6,5 milyon binanın elden geçeceği afet riski altındaki alanların dönüşümünde de vatandaşlar, merak ettikleri konularda her şeyi Alo 181 hattından öğrenebiliyor. Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra nerede kalacak, kira yardımı kimlere, nasıl yapılacak, kaçak yapılarım konumu ne olacak, kredi süreci nasıl işleyecek? gibi soruların cevaplarını Alo 181 çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Kentsel Dönüşüm kira yardımı ne kadar? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Alo 181 hattını arayarak Tapu ve Kadastro mevzuatı hakkında bilgi alınabiliyor. 24 saat hizmet veren birim ile tapuda online randevu işlemleri telefonla çözüme kavuşuyor. Bakanlık bu hizmet ile Tapu ve Kadastro birimlerine yönelik soru, istek, randevu ve şikayetlerin takibi ile hizmetin iyileştirilmesi işlemlerini tek bir merkezden yürütülmesini sağladı.
Kentsel Dönüşüm ile ilgili detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Nedir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Alo 181 Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline gelen kentsel dönüşüm konusunda da tüm merak edilenlere cevep veriyor. 6,5 milyon binanın yenilenmesi gereken afet riski altındaki alanların dönüşümünde, vatandaşlar öğrenmek istedikleri her şeyi Alo 181 hattından öğrenebiliyor. Riskli bina tespiti nasıl yapılır, yıkımdan sonra nerede kalınır, kira yardımı kimlere ne oranda yapılır, kaçak yapıların durumu, hacizli dairenin durumu, kredi süreci gibi konularda vatandaş aydınlatılıyor. 24 saat hizmet veren Alo 181 hattı, Tapu ve Kadastro alanında da hizmet veriyor. Bu sayede tapuda online randevu işlemleri telefonla çözülüyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde