Son yıllarda artan akıllı binaların temel amacı konfor ve güvenliğin sağlanması. Akıllı binaların özelliklerini sizler için derledik...
Konfor ve güvenliğin sağlanabilmesi için geliştirilen akıllı sistemler, binalardaki elektrik sistemlerinin izlenmesi ve yönetiminin kolay olmasını sağlıyor. Akıllı sistemler, konut sahiplerine enerji tasarrufu konusunda büyük avantaj sağlıyor. Son zamanlarda artan akıllı binalar konut sahibi olmak isteyenler için daha çok tercih ediliyor. İşte akıllı binaların özellikleri...
Akıllı bina sistemlerinin otomasyonunu eve kurabilmek için, 220 voltlık bir elektrik tesisatına sahip konutlar yeterli oluyor. Akıllı ev sistemlerinin maliyetleri ise 5 bin TL'den başlıyor.
Akıllı binaların özellikleri
* Akıllı binalarda kullanılan otomasyon sistemleri ile elektrik, elektronik ve mekanik aletler birbirine entegre tek bir merkezen progrramlanarak çalıştırılabilirler. Hatta, arıza raporları alınarak istenildiğinde sisteme müdahale edilebilmesini sağlarlar.
* Enerji tasarrufu için büyük avantajdır. Doğru seçilmiş ve doğru uygulanmış olan bir sistem, sağladığı iş gücü ve enerji tasarrufu ile 2-3 yıl içerisinde maliyetini amorti eder.
* Akıllı binalardaki otomasyon sistemlerinin ortak amacı standardizasyon sayesinde hemen sonrasında ve konfor, güvenlik, enerji tasarrufu işlevlerinin entegre edilmesini sağlamak.
* Akıllı bina sistemleri ya da akıllı ev sistemleri sayesinde mekanın aydınlık seviyesi, ışığın rengi, müzik, suyun şiddeti ve nereden akacağı, sıcaklığı belirlenebiliyor.
* Sistem, dışarıdaki ve içerideki bitkilerinize güneş şiddeti ya da susuzlık durumuna göre çiçek sulaması yapabiliyor.
* Akıllı bina sistemi, güneşin battığı saati saniyesine kadar hesaplayıp aydınlatmaları uygun olarak açıp kapatabiliyor.
* Sabah uyandığınızda tek tuş ile banyoyu aydınlatabilir, perdeleri açabilir ya da kahve makinesini çalıştırabilirsiniz.
* Evden çıkarken tek tuşla elektrik tüketimini durdurabilir ve tüm cihazları kapatabilirsiniz. Aynı işlemi evden çıktıktan sonra telefonunuzla da yapabilirsiniz.
* Akıllı ev sistemi ile evde hangi cihazın ne kadar su ya da elektrik tüketimi yaptığını görebilirsiniz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde