Akfen Holding'den 1.6 milyarlık rüzgar santrali yatırımı

Akfen Holding Çanakkale ve Denizli'de hayata geçireceği 4 rüzgar enerji santraline 1.6 milyar TL harcayacak. Firma 2020 yılına kadar sektöre 4 milyarlık yatırım yapmayı planlıyor

Akfen Holding 'yenilenebilir enerji' sektörüne 4 rüzgar enerji santrali yatırımıyla giriş yaptı. Çanakkale ve Denizli'de yer alan 4 projede toplumda 242 MW'lik güce ulaşmayı hedefleyen Akfen, 2020 yılına kadar  4 milyar TL'lik yatırım ve 1000 MW'lik temiz kurulu güce ulaşmayı planlıyor.

Akfen'den yenilenebilir enerji sektörüne hızlı giriş

Akfen Holding, 2020 yılına kadar 4 milyar TL'lik yatırım düzeyine ulaşmayı hedeflediği yenilenebilir enerji sektörüne Çanakkale ve Denizli'de planladığı 4 rüzgar enerjisi projesiyle hızlı bir giriş yaptı. Toplamda 1.6 milyar TL'ye mal olacak 4 proje, 79.5 metre yüksekliğinde 81 rüzgar türbini içerecek. Bu türbinler ise Siemens Gamesa tarafından sağlanacak ve yılda 835 milyon kWh'lik enerji üretimi hedefleyecek. 4 santralin yıl sonuna kadar devreye girmesi ve 310 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşılaması bekleniyor. 

Akfen'den rüzgar enerjisi yatırımı

Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. Genel Müdürü Kayrıl Karabeyoğlu firma olarak 2020 yılı sonuna kadar bütüne yenilenebilir enerjiden oluşan 1000 MW'lik kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Çanakkale ve Denizli porjeleri ile su ve güneşten elektri üretiminde bugüne dek hayata geçirilen 245 MW'lık portföye ilk rüzgar yatırımlarını yapmış olduklarını vurgulayan Karabeyoğlu: "Teşvikler ve projelerle birlikte yenilenebilir enerjinin Türkiye’de bu kadar ilgi gördüğü ortamda şirket olarak hayata geçirdiğimiz temiz enerji platformumuzu yeni yatırımlarla sürekli olarak güçlendireceğiz." dedi. 

310 bin haneye enerji sağlanacak

Rüzgan, hidroelektrik ve güneş olmak üzere yalnızca yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimine odaklanan Akfen Yenilenebilir Enerji'nin ilk rüzgar projeleri olan Çanakkale ve Denizli yatırımları, firmanın 2020 yılına kadar 1.000 MW'lık temiz kurulu güce ulaşma hedefinin ilk adımı olma niteliği taşıyor. Projeler Çanakkale’de 99 MW’lık Üçpınar RES, 51 MW’lık Hasanoba RES ve 26 MW’lık Kocalar RES ile Denizli’de de 66 MW’lık Denizli RES şeklinde hayata geçirilecek. Bu yılın sonlarına doğru tamamlanması ve üretime alınması beklenen bu projeler ile birlikte 310 bin hanenin yıllık enerji ihtiyacı da karşılanmış olacak. Yatırımla birlikte Akfen Yenilenebilir Enerji şirketi çatısı altında  faaliyetlerini sürdürecek toplam 242 MW'lik güç kapasitesine de ulaşılmış olacak. Yatırım 1.6 milyar TL'ye mal olacak. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR