Akfen GYO 2021’de öz kaynaklarını 6 kat artırdı 2.1 milyar TL kara ulaştı

Akfen GYO tarafından açıklanan 2021 yılı finansal sonuçlarına göre şirketin sermayesi 7 kat artışla 1.3 milyar TL’ye ve öz kaynakları 6 kat artarak 4.3 milyar TL’ye dayandı. Şirket bir önceki yıl 240 milyon TL zararda iken, 2021 yılında 2.1 milyar TL’lik

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 2021 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, Akfen GYO 2021 yılı finansal sonuçlarına göre sermayesini 7 kat artışla 1.3 milyar TL’ye ve öz kaynaklarını 6 kat artırarak 4.3 milyar TL’ye çıkarttı. Şirket bir önceki yıl 240 milyon TL zararda iken, 2021 yılında 2.1 milyar TL’lik kâra ulaştı. Şirketin finansallarını güçlendirecek ve büyütecek önemli bir dizi iyileşmeye imza attıklarını belirten Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “2022 yılında bu gücü paydaşlarımızın azami faydasını sağlayacak şekilde değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Akfen GYO’nun yatırım amaçlı gayrimenkullerinin toplam değeri 6.2 milyar TL

Şirketin 2.9 milyar TL olan toplam aktifleri ise 2.5 kat artışla 6.9 milyar TL’ye dayandı. Yatırım amaçlı gayrimenkullerin toplam değeri yine 2.5 kat artışla 2.7 milyar TL’den, 6.2 milyar TL’ye çıktı.

 

Akfen GYO, 2021 yılında attığı adımlarla, net işletme sermayesi eksi 490 milyon TL’den artı değere ulaştı. Şirketin net borcu 200 milyon Euro’dan yüzde 37’lik azalışla 127 milyon Euro’ya geriledi. Şirket bir önceki yıl 240 milyon TL zararda iken, 2021 yılında 2.1 milyar TL’lik kâra ulaştı.

Akfen GYO’nun portföy gelirleri Euro bazında 2.5 kat arttı. Öte yandan gelirler bakımından bir yıllık dönem içerisinde şirketin daha önce elde ettiği 17.2 milyon Euro’luk gelir rekoru, 17.7 milyon Euro’ya çıktı. 2020 yılında Accor’un işlettiği 19 otelde doluluk oranları %33 olarak gerçekleşirken, bu rakam 2021’de %55’e geldi.

 

“Erken dönemde temettü dağıtımı ve yeni yatırım stratejisiyle yola devam ediyoruz” 

2021 yılı finansallarını değerlendiren Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, “Yaşanan salgının sektörümüze ve şirketimize olumsuz etkilerini görmeye başlar başlamaz sermaye artırımları, yeni varlık alımları, tahvilin hisseye çevrilerek itfası, otel kiralama sözleşmelerindeki iyileşme ve işletme giderlerindeki azalma ile daha güçlü bilanço ve gelir tablosu hedefledik. Ortaya çıkan sonuçlar daha ilk yılımızda önemli bir iyileşmeye imza attığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

 

Azalan borç ve artan gelirle daha erken dönemde temettü dağıtımı ve yeni yatırım stratejisiyle yola devam ettiklerine dikkat çeken Karaağaoğlu, “Yepyeni bir döneme giren ve nakit fazla üreten bir yapıya kavuşan Akfen GYO, borç ve gelir dengesi sürdürülebilir hale gelen ve finansal yapısı hızla büyüyen ve güçlenen bir şirket haline geldi. 2022 yılında bu gücü paydaşlarımızın azami faydasını sağlayacak şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.

 

Firma Bilgisi: akfen gyo

Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR