Afet Kanunu nedir? Türkiye'de afet bölgeleri nerelerdir? 7269 ve 6306 sayılı Afet Kanunları neleri kapsar? tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Afet fiziki, ekonomik ve sosyal kayıpların oluşmasına neden olan doğal, teknolojik ya da insan kaynaklı olaylara denir.
Afet Kanunu, deprem, yangın, sel, toprak kayması, çıp gibi afetlerde zarar gören vatandaşlara devlet tarafından yer tahsisi yapılmasını sağlayan kanundur.
Türkiye'de Karadeniz dağ boyu, Güneydoğu Anadolu dağ boyu ve Ege Bölgesi'nin dik alanları üzerinde çok sayıda afet bölgesi vardır. Bu alanlara karşılık İç Anadolu Bölgesi içerisinde afet bölgesi olarak sayılabilecek çok az sayıda bölge vardır.
Afet bölgelerinde oluşan zararların dışında, afet riski taşıyan bölgelerde uygulanacak yardım ve tedbirler Afet Kanunu ile hükme bağlanmıştır. Afet Kanunu olarak bilinen 7269 ve 6306 sayılı kanunlar ile afet bölgelerinde ve afet riski taşıyan bölgelerde tedbirler yardım ve dönüşüm esasları belirlenmiştir.
Kentsel Dönüşüm nedir, şartları nelerdir? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Nedir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun ile afet bölgeleri ya da afet riski olan yerleşim alanlarında alınacak önlemler ve yapılacak yardımlar belirtilmiştir. Afetin yaşam üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak alınacak tedbirler İmar ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yönetmelik ile belirtilir ve uygulamaya koyulur.
Kentsel Dönüşüm kira yardımı ne kadar? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kentsel Dönüşüm Kanunu olara bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile afet riski taşıyan alanlar ile bu alanların dışında yer alan riskli binaların olduğu arsalarda, standartlara uygun, güvenli ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlamak için iyileştirme, tasfiye ve yenilemelerin nasıl yapılacağına ilişkin usul ve esaslar belirtilmiştir. İlgili kanun, diğer dönüşüm kanunlarına göre tapusu ya da tapusuz hak sahiplerinin haklarının korunması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında farklılaşmaktadır.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde