ABD'nin yeni başkanı Trump borç içinde yüzüyor

ABD Başkanlık seçimlerinden zaferle ayrılan emlak milyarderi Donald Trump'ın mal varlığı ve borçları tartışılmaya başlandı. Kişisel borcu 265 milyon dolar seviyesinde olan Trump'ın ortak olduğu şirketlerin piyasaya borcunun ise 2.6 milyar doları aştığı id

ABD Başkanlık seçimlerinin emlak milyarderi Donald Trump tarafından kazanılmasıyla birlikte yeni başkanın mal varlığı ve piyasaya olan borçları da yeniden gündeme geldi. Trump'ın kişisel borçları ve sahip olduğu şirketlerin piyasaya ödemekle yükümlü olduğu miktarlar ise dudak uçuklatacak düzeyde...

10 milyar doların üzerinde mal varlığı
Aslında kamuoyu Donald Trump'ın mal varlığından başkanlık adaylığını açıkladığı dönemde haberdar olmuştu. Başkan adaylarının mal varlığını açıklama zorunluluğu getiren ABD yasaları kapsamında beyanda bulunmuş olan Donald Trump, 10 milyar dolarlık bir tutarın bilgisini vermişti. Ancak yasalar gereği bu bildirimin kapsamın, son 18 aylık dönemi kapsadığı için Trump yalnızca mal varlığının 10 milyar dolarlık kısmını iletebilmişti. Toplamda 92 sayfayı bulan mal beyanı bildirimini değerlendiren uzmanlar Trump'ın kişisel mal varlığının 10 milyar doların çok üstüne çıktığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kişisel borçları: 265 milyon dolar
Trump'ın başkanlığının kesinleşmesiyle birlikte tartışmaya açılan bir diğer önemli konu ise borçları oldu. CNN International tarafından yapılan Trump değerlendirmesinde 10 milyar doları aşan gerçek mal varlığının1.4 milyar dolarlık aktif bir değerle desteklenmesi gerektiğine de dikkat çekildi. Programda Donald Trump'ın kişisel borçları da gündeme gelmiş ve tahmini borç tutarının 265 milyon dolar seviyesinde bulunduğu iddia edilmişti.

Trump şirketlerinin borcu: 2.6 milyar dolar
Trump'ın sahibi olduğu şirketlerin borçları ise New York Times Gazetesi tarafından gündeme taşındı. Trump şirketlerine yönelik araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan New York Times, Trump'ın kendine ait firmaların borcunu 650 milyon dolar olarak belirledi. Ancak bir de Trump'ın hissedar olduğu şirketler bulunuyordu ki, bunların borcu ise 2 milyar dolara ulaşıyordu. 

Trump'tan itiraf: Ben borç kralıyım
Trump'ın 265 milyon doları bulan kişisel borçları ve 2.65 milyar doları bulan piyasa yükümlülükleri bizzat kendi ağzından itiraf edilmişti. Trump yaptığı bir açıklamada: "Borç yoluyla bir servet edindim. Ben bir borç kralıyım..." dedi. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR