300 milyonluk yatırımın 2’nci halkası Kartal’a

Ortaklarıyla birlikte 2014 yılında 300 milyon dolarlık yatırıma imza atacak olan Selimoğlu Group, Çengelköy Park Villaları’nın ardından yılın ikinci projesini Kartal Residence Eagle’ı satışa sundu. Projede fiyatlar 155 bin TL’den başlıyor

23.01.2014 / Posta Gazetesi

Geçtiğimiz hafta Çengelköy Park Vilları’nı satışa sunan Selimoğlu Group, 2014’te ortaklarıyla birlikte planladığı toplam 300 milyon dolarlık yatırım planının ikinci halkası Kartal Residence Eagle projesini tanıttı. Group, bu yıl içinde Çeşme’de villa projelerinin yanı sıra, İstanbul Fikirtepe’de 8 adada konut ve iş merkezi projeleri hayata geçirecek.

Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, geçtiğimiz hafta Demirland İnşaat ile birlikte hayata geçirdikleri Çengelköy Park Villaları projesini satışa sunduklarını hatırlatarak, şimdi de Kartal’da sahil bölgesinde denize 300 metre mesafedeki Kartal Residence Eagle projesinin lansmanını gerçekleştirdiklerini anlattı. Kartal Residence Eagle projesinin Zaha Hadid tarafından tasarlanan Kartal Kentsel Dönüşüm Arazisi, Eczacıbaşı arazisi ve Ağaoğlu-DAP ortaklığının proje gerçekleştireceği çimento fabrikası arazilerine komşu olduğu bilgisini veren Aydoğan Selimoğlu projenin 20 milyon TL’lik yatırım değerine sahip olduğunu kaydetti. Aydoğan Selimoğlu, projenin 17 bin 365 metrekarelik arsa üzerinde 134 konut ve 10 ticari üniteden oluştuğunu belirterek, inşaatının yüzde 50’sinin tamamladığı projenin Haziran 2015’te teslim edileceğini açıkladı.

Metrekaresi 2 bin 600 TL’den başlıyor

Büyüklükleri 52 ile 130 metrekare arasında değişen dairelerin stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerinden oluştuğu bilgisini veren Aydoğan, “Residence Eagle, lansman dönemine özel ayrıcalıklarla 155 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 120 aya kadar uygun faiz oranlarıyla konut kredisi kullanılan projede, alternatif ödeme planları da bulunuyor. Projede metrekare fiyatları 2 bin 600 TL ile 3 bin 600 TL arasında değişiyor. Proje tamamlandığında yüzde 50 prim bekliyoruz” diye konuştu.

Çeşmeye her yıl 100 villa

Uzun yıllardır Çeşme’de villa yatırımları bulunduğunu ve her yıl bu bölgede 100 villa inşa ettiklerini anlatan Aydoğam Selimlioğlu, “Çeşme İstanbullu yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği bir bölge ve projelerimize büyük tale alıyoruz. Kaliteli villalar üretiliyor ve Çeşme’de elit bir kitle oluştu. Bölgede, Alaçatı, Ilıca, Dalyan, Aya Yorgi’de villalar yapıyoruz” dedi.

Fikirtepe’de 8 adaya 5 bin konut

Aydoğan Selimoğlu, İstanbul’da kentsel dönüşümün sembolü haline gelmesi beklenen Fikirtepe’de 8 ayrı ada toplam 5 ila 8 bin arasında konut ve Türkiye’nin en büyük iş ve ticaret merkezini hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı. Fikirtepe’de dönüşüm sürecinin uzadığını ve imar probleminin aşılmasını beklediklerini dile getiren Selimoğlu, “Uzun bir sürecin ardından ruhsat alma aşamasına geldik. Ancak uzayan süreç hem arsa sahipleri, hemde biz yatırımcılar iççin sıkıntılara neden oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hızlandırmaya çalıştığı duyumları alıyoruz. Ruhsatlar alınır alınmaz projelere start vereceğiz.

Bölgede kimi projelerde Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Pana Film ile bazı projelerde de Vartaş ve Rochel firmalarıyla ortaklılarımız bulunuyor. Fikirtepe’de sanayinin bulunduğu alanı aldık. Bura’da Türkiye’nin en büyük iş ve ticaret merkezini yapacağız” dedi.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

CNR Emlak Fuarı 11-14 Eylül’de düzenlenecek

Suudi Prens Emlak Fuarı’na geliyor

Tema İstanbul yeniden Emlak 2014’te

Terra Ataşehir’de dönüşüm avantajı

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR