Ağır tonajlı araçlar, geçiş bedellerinin yüksekliği ve yolculuk süresi açısından dezavantajlardan dolayı Harem arabalı vapur iskelesine yöneldi. Şoförler günün yasaklanmış saatlerine uymayan araçlara uygulanan 95 TL'lik cezayı ödemeyi göze alıyor.
Yavuz Sultan Köprüsü'nün ağır tonajlı araçlarda yarattığı yük, İstanbul geneline yayılan bir karmaşa oluşturuyor. Geçiş bedellerindeki yükseklik ve ulaşım mesafesindeki uzunluk nedeniyle zorunlu geçiş istikameti verilmesine rağmen, köprüden geçmek istemeyen kamyonlar şimdi de Harem Arabalı Vapur iskelesine yönelmeye başladı. Araçlar daha önce de yasak geçiş ücretlerine rağmen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçmeye yönelmiş, ancak cezalı geçiş bedellerinin artırılmasıyla alternatif çözüm önerileri aramaya başlamıştı.
Harem Arabalı Vapur İskelesi'nde yığılma
Kamyon şoförlerinin Harem Arabalı Vapur İskelesi'ne önelmesinde zorunlu geçiş olarak sunulan Yavuz Sultan selim Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin yüksekliği birincil rol oynuyor. Geçiş maliyetlerinin 200-250 TL'den 17 TL'ye düşürme şansını sunan Harem geçişi ise diğer taraftan ağır tonajlı araçları kent trafiği dışına çıkarma planı olarak 3. Köprü planının da ters teptiğini gösteriyor. Geçiş kararıyla birlikte yasa gereği yalnızca saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında kente girişlerine izin verilen kamyonların, artık her saatte şehir içi ulaşıma girdiği görülüyor.
Ceza veririm yine de 3. Köprü'den geçmem
Günün yasak saatlerinde kente giriş yaptığı saptanan kamyonlara verilen ceza ise, yine 3. Köprü'den geçiş bedelinin altında kaldığı için şoförler tarafından tercih ediliyor. Günün yasak saatlerinde geçiş yaptığı saptanan kamyonlara verilen ceza ise 95 TL seviyesinde tespit ediliyor. Yetkililer ise ağır tonajlı araçların Harem Arabalı Vapur hattını kullanmalarını engelleyecek bir yaptırım bulunmadığına dikkat çekerek, yalnızca ulaşımı olumsuz etkileyecek ağırlıktaki araçların geri çevrildiğine bunun dışındaki araçların ise kabul edildiğine vurgu yapıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde