22. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü sahibi belli oldu!

22. Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü kazananı Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik oldu

10 Nisan 2014 / Emlakwebtv
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen, Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödülü; Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü 2014” 6 Mayıs 2014 tarihinde, Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması 37. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’un açılış töreninde sahiplerine verilecek.

YEM Ödülleri Projesi kapsamında 22. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne “Kale – Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet ve Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” ürünü ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. değer bulunurken, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü “Matbor” ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü’ne değer bulundu.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 22. kez verilecek olan Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile, Türk yapı sektöründe 2014 yılının en iyi ürünü seçildi. Ödül programı, yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yrd. Doç. Dr. Cem Altun (Yük. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Ali Bakova (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, Ali Bakova Design), Prof. Dr. Hasan Şener (Yük. Müh. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Leyla Tanaçan (Yük. Mimar, İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Onuralp Yücel (İTÜ, Metalurji ve Malzeme Müh. Böl.)‘den oluşan seçici kurul bu yıl 24 firmadan 29 ürünü “yapı”da yer alması veya yapım sürecinde teknolojik gelişme sağlaması, üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık sağlaması, malzemenin üretiminde, yapılardaki uygulamasında ve binanın kullanım sürecinde enerji tasarrufu sağlaması, üretim ve kullanım süresince çevreye ve sağlığa zararlı bir yönü olmaması ve üretimde yerli kaynakların ağırlıklı olarak kullanılması yönleriyle değerlendirdi.

Ülkemizde süregelmekte olan altyapı ve üstyapı yatırımlarının ürün ve proses geliştirmede ilgili alanlarda faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve kişilere özendirici etkileri olduğunu ifade eden Altın Çekül 2014 seçici kurulu, Ar-Ge desteklerinin artmasının, kurum, kuruluş ve kişilerin uluslararası alanda rekabet edebilir düzeyde bilgi birikimine, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirme çabalarına katkı yaptığının altını çizmiştir. Buna karşın “yapı ürünleri”nde tasarımcıların rolünü ön plana çıkaran “bitmiş ürün” çeşitliliğinin artırılmasının, önerilen ürünlerin tasarım-üretim-pazarlama-uygulama-kullanım aşamalarına ilişkin daha yeterli bir Ar-Ge altyapısının geliştirilmesinin ve yenilikçi bir bakış ile tüm aşamaların bütünsel ele alınarak teşvik edilmesinin önemini vurgulamıştır.

ALTIN ÇEKÜL “YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ” 2014
Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. tarafından önerilen “Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet” ile “Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” birlikte değerlendirilmiştir. Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet; Kolay temizlenebilen iç hazneye sahip olması, suyun kendi hacimsel ağırlığını kullanması, üretimde fireleri az ve kalıp parça sayısını azaltması, kanalsız yapısı, üretiminde enerji tasarrufu sağlaması, daha az temizlik malzemesi kullanarak çevreye verilen zararı azaltması ve yalın tasarımı ile olumlu bulunmuştur. Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti ise; Montajcıya sağladığı işçilik ve bakım kolaylığı, klozeti daha hafif hale getirmesi ve bu sayede malzeme ve üretim verimliliğini artırması, ürün görselliğine getirdiği yalınlık nedenleriyle olumlu bulunmuştur. Bu değerlendirmelerle, “Smart Yıkama Sistemli Asma Klozet” ile “Asma Klozet Entegre Kolay Montaj Kiti” ürünleri bir bütün olarak Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2014’e değer görülmüştür.

GÜMÜŞ ÇEKÜL “YAPI ÜRÜN ÖDÜLÜ” 2014
Ülkemiz dünya pomza rezervinin yüzde 40’ına, bor rezervinin de yüzde 70’ine sahiptir. Yapılan çalışmada, bu yerel malzemelerden pomza taşı ve bağlayıcı olarak da bor içeren üretim atığı hammadde kullanılmıştır.

MTA personeli tarafından kendi laboratuarlarında geliştirilerek önerilen MATBOR isimli ürünün, alternatif malzemelerine nazaran daha düşük sıcaklıkta sinterlenebilmesi; düşük yoğunluğa rağmen yüksek mukavemete sahip olması; farklı yoğunluk, boyut ve yüzey özelliklerinde üretilebilmesi; ısı, ses ve yangın konusunda olumlu özellikler göstermesi gibi nedenlerle, çevreye duyarlı ve mimarlıkta geniş olanaklar sunarak ticari bir ürüne dönüştürülebilme potansiyeline sahip olduğu belirlenmiştir. Önerilen yapı ürününün özgünlüğü, alınan patentle de belgelendirilmiştir. Bu değerlendirmelerle, MATBOR isimli yapı ürünü Gümüş Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2014’e değer görülmüştür.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR