Gayrimenkul sektörü, 17 Ağustos Büyük Marmara Depremi'nin ardından geçen 18 yıllık süre içinde başta kentsel dönüşüm atılımı olmak üzere yürütülen çalışmaları değerlendirdi
17 Ağustos Depremi'nin ardından geçen 18 yıllık süre içinde, başta kentsel dönüşüm olmak üzere önemli çalışmalar yürütülse de halen istenen seviyelere ulaşılamadı. Uzmanar 7 milyonun üzerinde riskli yapının var olduğuna dikkat çekerken, özellikle toplanma alanlarındaki yapılaşma eğilimi ve rant odaklı dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiriler sürüyor. Kimi noktalarda kentsel dönüşüm müteahhitler ve hak sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle süreç tıkanma noktasına gelse de Devletin sürece dahil olmasıyla sorunların aşılmasına çalışılıyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının yöneticileri, aradan geçen 18 yıllık zaman dilimi içinde yürütülen çalışmaları ve bugün gelinen düzeyi değerlendirdi.
Büyük can kayıplarının yaşandığı 17 Ağustos Depremi'nin ardından böylesi felaketlere ne derecede hazırlıksız olduğumuzun anlaşıldığına dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, 17 Ağustos depreminin toplumsal bilinçlenmenin de önünü açtığına dikkat çekti. Çulhalık çıkan yasalar ve düzenlemelerle birlikte kentsel dönüşüm yasasının da çıkarılmış olduğuna dikkat çekerek buna karşın yatırımcının önünde engel kalmadığını belirterek: "Artık tek tek binalarla uğraşılmayacak, her bir binadan ayrı karot (beton kalitesini ölçen numune alımı) olmayacak. Bakanlar Kurulu devreye girerek, belli bir bölgeyi ‘Riskli alan’ ilan edebilecek. Böylece müteahhitlerin tasarlanan büyüklükte alanlar için proje geliştirmeleri kolaylaşacak. Bir bölgenin yüzde 65’i riskli ise 100’ü kapsama alınmış olacak. Bu sayede tek tek bina sahiplerinin itirazının önüne geçilecek. Böylelikle projelerin yapımı hızlanacak. Bu durum hem arsa sahibi hem de müteahhit açısından büyük bir avantaj. Dolayısıyla kimse haklarından mahrum edilmeyecek." yorumunda bulundu.
17 Ağustos sonrasında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini ve binlerce konut ve iş yerinin ise büyük hasarlara uğradığını hatırlatan Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koçer de, 17 Ağustos sonrasında hasarlı binaların yenide yapımı için tüm Türkiye'nin birlikte çalışmaya başladığını belirtti. Koçer, İstanbul 'da beklenen olası büyük depreme karşı binlerce binanın yenilenmesini öngören kentsel dönüşüm çalışmalarıyla önemli mesafeler katedildiğini de belirterek: "Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla güvenli yapılar inşa edebiliriz ve depremin yaratacağı etkiyi en aza indirgeyebiliriz. Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkarılmasıyla birlikte özellikle İstanbul, adeta büyük bir şantiye alanına dönüştü. Son yılların gündem konusu olan kentsel dönüşüm hareketi önümüzdeki 10 yılın da mevzusu olmaya aday. İnşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini yine kentsel dönüşüm politikaları belirleyecek..." dedi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde